Torque Tensioning

Torquen is het aandraaien van boutverbindingen middels een vooraf gegeven of op basis van een berekening verkregen aanhaalmoment. Het doel van torquen is het gecontroleerd aanbrengen van een evenredige voorspanning in de boutverbindingen.

Bij het torquen moet er rekening worden gehouden met de weerstand tussen de verschillende materialen en de gebruikte smeermiddelen. Daarnaast spelen de zogenaamde afschuifkrachten een rol bij het bepalen van het te gebruiken moment. Deze factoren zijn voor iedere bout verschillend waardoor deze methode niet voor ieder toepassing de meest optimale is. Bij kritische verbindingen is een kleinere spreiding wenselijk.

Waarom kiest u voor CB Technics?

Door de uitgebreide expertise en werkervaringen kunnen wij u adviseren over de juiste procedures en werkwijzen. Desgewenst maken wij voor u de procedure, noodzakelijk voor het behoud van uw kwaliteitstandaard.

U ontvangt van ons altijd een heldere prijsopgave en duidelijke factuur waardoor u krijgt waar u om vraagt en volgens Hollandse principes geen cent te veel betaald!

Door de korte lijnen binnen ons bedrijf kunnen wij razendsnel reageren en de service verlenen waar u op wacht. CB Technics is 24 uur per dag 7 dagen per week bereikbaar.

Zoals u kunt verwachten van een professionele partner zijn wij gecertificeerd volgens VCA en beschikken wij over moderne apparatuur.

Zijn wij binnenkort ook uw professionele partner? Wij nodigen u graag uit om vrijblijvend kennis met ons te maken en de mogelijkheden te bespreken!

Adres

CB Technics
Brouwershavenstraat 12
2652 GS Berkel en Rodenrijs

Telefoon

+31 (0)10 840 4187

E-mail

info@cbtechnics.eu