Bolt Tensioning

Bolt tensioning is een methode om een serie bouten gecontroleerd en gelijktijdig op de juiste voorspanning te brengen. Deze methode kenmerkt zich door het lineair hydraulisch opspannen van bouten.

Hoe werkt het?

Bij bolt tensioning wordt gebruik gemaakt van hydraulische vijzels (bolttensioners). Door toepassen van oliedruk in de bolttensioners worden de bouten uitgerekt en worden de wangen van de flens naar elkaar toegedrukt. Hierdoor komt de moer los van de flens. Vervolgens wordt de moer handmatig aangedraaid tot op de flens. Na wegnemen van de oliedruk en verwijderen van de bolttensioners, blijft de juiste spanning achter in de bouten. Bij bolttensioning worden meerdere bouten in een flensverbinding tegelijkertijd opgespannen. De bolttensioners zijn door hydraulische slangen met elkaar verbonden, waardoor elke bout met exact dezelfde kracht wordt opgespannen. Dit resulteert in een gelijkmatige belasting op de pakking in de flensverbinding.

Bij bolttensioning zijn gekwalificeerde flensmonteurs en het volgen van de juiste procedure essentieel, u bent hiervoor bij CB Technics aan het juiste adres.

Waar wordt bolt tensioning toegepast?

Bij leidingsystemen wordt bolttensioning voornamelijk toegepast bij  hogedrukflenzen met grote diameters en bouten met een boutdiameter die in de regel groter zijn dan 1 ½”.

 

Waarom kiest u voor CB Technics?

Door de uitgebreide expertise en werkervaringen kunnen wij u adviseren over de juiste procedures en werkwijzen. Desgewenst maken wij voor u de procedure, noodzakelijk voor het behoud van uw kwaliteitstandaard.

U ontvangt van ons altijd een heldere prijsopgave en duidelijke factuur waardoor u krijgt waar u om vraagt en volgens Hollandse principes geen cent te veel betaald!

Door de korte lijnen binnen ons bedrijf kunnen wij razendsnel reageren en de service verlenen waar u op wacht. CB Technics is 24 uur per dag 7 dagen per week bereikbaar.

Zoals u kunt verwachten van een professionele partner zijn wij gecertificeerd volgens VCA en beschikken wij over moderne apparatuur.

Zijn wij binnenkort ook uw professionele partner? Wij nodigen u graag uit om vrijblijvend kennis met ons te maken en de mogelijkheden te bespreken!

Adres

CB Technics
Brouwershavenstraat 12
2652 GS Berkel en Rodenrijs

Telefoon

+31 (0)10 840 4187

E-mail

info@cbtechnics.eu